lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kosmetologi yrittäjänä

Yrittäjänä toimivan kosmetologin työhön sisältyy yritystoiminnan suunnittelua, toteuttamista, seurantaa ja arviointia. Suuremmissa yrityksissä hän voi vastata myös tuotannollisen toiminnan organisoinnista ja työntekijöiden ammattitaidon kehittämisestä.

Kosmetologit työskentelevät yleisimmin omassa hoitolassaan yksin. On myös mahdollista perustaa hoitola yhdessä toisen kosmetologin kanssa tai työskennellä vuokralaisena toisen hoitolassa. Kosmetologit työllistyvät usein myös, parturi-kampaajien kuin myös maskeeraajien kanssa.

Työn kiireiset ajat painottuvat usein tiettyihin vuodenaikoihin. Maahantuojan palveluksessa työskentelevien kosmetologien työnkuvaan sisältyy koulutusmatkoja niin koti- kuin ulkomaillakin.

Kun suurin osa kosmetologeista on itsenäisiä yrittäjiä, niiden palkat tulevat yrityksen menestyvyyden mukaan. Toisen palveluksessa työskentelevillä kosmetologeilla ei ole varsinaista työehtosopimusta, mutta alalla käytetään yleisesti hiusalan palkkataulukkoja.

Kosmetologi opastaa ihon itsehoidossa sekä auttaa asiakasta kosmeettisten tuotteiden valinnassa ja käytössä. Hänen työhönsä kuuluu kasvo-, käsi-, jalka- ja kokovartalohoitojen lisäksi laitehoidot ja ehostaminen. 

Kauneudenhoitoalan työllisyyttä pitää yllä palveluiden jatkuva kysyntä, mikä johtuu ihmisten halusta panostaa ulkoiseen olemukseensa sekä hoitaa itseään. Myös edustavuuden merkityksen korostuminen työelämässä lisää palveluiden kysyntää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti