perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kosmetologin haastattelu

Kävin haastattelemassa opinnäytetyötäni varten kosmetologia, joka voisi kertoa meille opiskelijoille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille vinkkejä ja omia näkemyksiä yrittäjyyteen liittyvistä asioista. 
Kyselin perus kysymyksiä yrittäjyyteen liittyen, mihin sain todella kattavia vastauksia.

Sirpa Kunnas toimii kosmetologina, Ideaparkissa sijaitsevassa kauneushoitolassa.

Yrittäjyysidea lähti liikkeelle ammatin vaihdoksesta ja mielenkiinnosta tehdä jotain uutta.
Aikaisemmin Sirpa työskenteli 10vuotta välinehuoltajana. Ammatti oli mieleinen ja tykkkäsi työstä, mutta kaipasi kuitenkin jotain uutta ja erilaista työtä. 


Mistä lähti yrittäjyys idea?

  • Suurin syy oli varmasti ammatinvaihdos ja halu opiskella uutta. Ensin suoritettua jalkahoitajan tutkinnon minkä parissa työskenteli kaksi vuotta, tuli halu oppia lisää alaan liittyen, ja innostus tulikin suorittaa kosmetologin tutkinto. Taustalla on myös kosmetiikkaneuvojan ammatti.
    Tällä hetkellä kauneushoitolan lisäksi, opiskelu houkutti taas paljon ja suoritetaankin lisänä EAMT tutkintoa SKY opistolla.

Millaista on olla yrittäjä?
  • Antoisaa ja vastuuntuntoista! Yrittäjyys tuo mukanaan paljon elämänkokemusta.
    Jokaisen jota yrittäjyys vähänkin kiinnostaa, olisi hienoa nähdä millaista se todellisuudessa on. Yrittäjänä ymmärtää mitä eroa on palkansaajan osaan kuin yrittäjän olemiseen. Kaiken mitä työskentelyyn tarvitsee, ostaa yrittäjä kuitenkin itse ja tekee suunnitelmat sen mukaisesti.

Hyvät puolet yrityksen pitämisessä?
  • Tuoda omaa ammattitaitoa työllä esiin, keskustella asiakkaiden kanssa ja auttaa heitä aina tarvittaessa.
    Yrittäjänä saa kehittää itseänsä varsinkin kosmetologit, koska ala vaatii koko ajan kehittymistä. Kun aikasemmin on myyntityö taustalla on hienoa huomata kuinka kosmetologina kohtaa asiakkaat eritavalla.  Tietenkin saa tehdä työtä mistä tykkää ja olla sosiaalisessa kanssakäymisessä päivittäin.

Huonot puolet yrityksen pitämisessä?
  • Päivien vaihtelevuus, kiireisten ja hiljaisten päivien välillä. Viikoilta saatta löytyä ihan ääripää päivä, kuten joku päivä on todella kiireinen, kuin taas saattaa löytyä päiviä kun on todella hiljaista, mikä tietenkin kuuluu ammattiimme. Yksin yrittäjänä tulee tietenkin vastaan lomat, vapaapäivät, menot kun pitäisi olla pois, mikä olisi helpompaa hoitaa jos olisi toinen kosmetologi apuna.
    Itsestä huolehtiminen jää usein vähemmälle työn ohella, koska suurimmaksi osaksi päivät ovat kiireisiä. Kiireen keskellä pitäisi muistaa pitää myös itsestään huoli!

Neuvoja/Terveisiä kosmetologi opiskelijoille jotka miettivät yrityksen perustamista
  • Antosaa työtä, jonka ohella pitää jalat maassa!
    Ei kannata lähteä suuresti liikkeelle, miettiä tarkkaan kaiken ja olla realistinen.
    Kosmetologi voi olla alalla ilman hienoa, viimeisenpäälle laitettua hoitolaa.
    Yritys voi olla vaatimaton, aluksi ainakin kun pääsee paremmin työn makuun ja saa kaikki muut asiat hoidettua kunnolla.
    Kun pystyy aina kehittämään itseään ja ottamaan haasteita vastaa, niin kaikki ovet on avoinna!

Kiitos paljon Sirpalle haastattelusta! Haastattelun myötä itsellekin tuliuuden laisia ajatuksia yrittäjyyden suhteen. 

1 kommentti:

  1. Yrittäjyys varmasti onkin antoisaa. Minä olen miettinyt laskutuspalvelun käyttöä. Olisi mukavaa aloittaa sivutominen yrittäjyys, kevytyrittäjyydeksi sitä kai kutsutaan. Ehkäpä tänä vuonna selvitän asiasta lisää. Tuttavani on myös kosmetologi, hän on kyllä todella taitava. Hieno nähdä aina hänen työnsä tuloksia. https://www.uuras.fi/hinnasto/laskutuspalvelu

    VastaaPoista