tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vakuutukset

Vakuutukisa yritykselle

  • ​Hanki ensimmäiseksi lakisääteiset vakuutukset. Myös oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa jo alkumetreillä.
  • Täydennä vakuutusturva kattamaan tarpeelliset asiat. Esimerkiksi If Oikea Turva -kartoitus auttaa vakuutusten valinnassa.
  • Muista myös vahinkojen torjunta. Esimerkiksi If Turvatesti löytää toimialasi ja yrityksesi erityisriskit ja neuvoo suojautumisessa.​​​
KeskeytysvakuutuksetKorvaavat vakuutusehtojen mukaisesti liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutuneita menetyksiä, esimerkiksi menetettyä liiketoiminnan tuottoa ja vahingosta aiheutuneita ylimääräisiä kuluja.Normaali keskeytysvakuutus korvaa, kun oman yrityksen toiminta keskeytyy yrityksen oman omaisuuden tai toimipaikan vahingoittumisen vuoksi. Jos yritys on riippuvainen toisen yrityksen toiminnasta (toimii esimerkiksi yhden alihankkijana), kannattaa harkita myös riippuvuuskeskeytysvakuutusta.

KiinteistövakuutuksetOn tarkoitettu asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöille. Ne koostuvat omaisuusvakuutuksista ja toiminnan vakuutuksista.Omaisuusvakuutukset kattavat kiinteistölle aiheutuneita esinevahinkoja, kuten esimerkiksi tulipalosta, vesijohtovuodosta ja talotekniikan rikkoutumisesta aiheutuneita vahinkoja.Toiminnan vakuutuksia ovat kiinteistön vastuuvakuutus, kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus ja kiinteistön oikeusturvavakuutus.

OikeusturvavakuutusKorvaa vakuutetulle lakimiesavun käytöstä riita- ja rikosasioissa sekä riitaisissa hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, kun asia liittyy vakuutettuun toimintaan ja se voidaan käsitellä yleisessä alioikeudessa (käräjäoikeus).

OmaisuusvakuutuksetKorvaa vakuutusehtojensa mukaisia suoranaisia esinevahinkoja. Lisäksi ne voivat korvata ehdoissa mainittuja muita kuluja.Vakuutusta otettaessa kannattaa aina selvittää vakuutuksen kattavuus, jotta se vastaa yrityksen tarpeita, sillä omaisuusvakuutukset ovat kattavuudeltaan hyvin erilaisia. Vakuutustapahtuma voi olla esimerkiksi tulipalo, vesijohtovuoto, murto, myrsky, rikkoutuminen tms.

VastuuvakuutuksetKorvaa vahinkoja, joista vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan vastuussa.Toiminnan vastuuvakuutus kattaa sitä korvausvelvollisuutta, joka lain mukaan voi aiheutua yritykselle sen toimialaan kuuluvasta toiminnasta.Tuotevastuuvakuutus kattaa sitä korvausvelvollisuutta, joka lain mukaan voi aiheutua yritykselle sen valmistaman tai maahantuoman tuotteen aiheuttamista vahingoista. Joitakin erityistoimialoja, kuten konsultointia ja huolintaa sekä toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuta varten on oma erillinen vastuuvakuutuksensa.

HenkilovakuutuksetTämä vakuutus kattaa työpaikalla tai työmatkalla tapahtuneet tapaturmat. Työpaikalta saatavan vakuutusturvan ja Suomen sosiaaliturvan lisäksi on mahdollista hankkia henkilövakuutuksia. Henkilövakuutuksella tarkoitetaan vakuutusta, jonka kohteena on luonnollinen henkilö. Henkilövakuutus on yksilöllisesti suunniteltu vakuutus, johon voi sisällyttää esimerkiksi kuoleman, sairauden, työkyvyttömyyden ja invaliditeetin varalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti